بهداشت و سلامتمد و زیبایی

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

امروزه، رژیم‌های غذایی نامناسب و سبک زندگی غلط، باعث افزایش وزن و چاقی مفرط بسیاری از افراد ‌شده است. از این رو، تکنیک های جراحی از جمله پیکرتراشی، به عنوان راهکاری سریع و موثر برای رسیدن به اندام ایده‌آل شناخته می‌شود. در این مقاله، به بررسی عوارض، مزایا و معایب این نوع جراحی می‌پردازیم تا افراد بتوانند در این زمینه تصمیم مناسب‌تری بگیرند.

همچنین، چالش‌ها و هزینه‌های مرتبط با این نوع جراحی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند. امیدواریم با ارائه این اطلاعات، افراد با آگاهی بیشتری، تصمیمی مطابق با نیازهای خود بگیرند و از فرصت‌هایی که این نوع جراحی ارائه می‌دهد، به بهترین شکل بهره‌مند شوند. در این مقاله با بینشی نو همراه باشید تا در مورد جراحی پیکرتراشی بیشتر بدانید.

جراحی پیکرتراشی چیست؟

پیکرتراشی، نوعی جراحی پلاستیک به معنی خارج کردن چربی‌های زائد و اضافی از نواحی مختلف بدن است که با هدف زیبایی و تناسب اندام انجام شده و منجر به لاغری موضعی می‌شود. جراحی پیکرتراشی، از جراحی‌هایی است که در سال‌های اخیر به دلیل پیشرفت‌های فناوری و علم پزشکی، به عنوان روشی موثر برای تغییر شکل ظاهری بدن، مطرح شده است. این نوع جراحی، به منظور اصلاح، تغییر اندازه و شکل اجزای بدن با دستیابی به نتایج مطلوب، توانسته به عنوان راهکاری مهم در زمینه بهبود ظاهر بدن و افزایش اعتماد به نفس، مورد توجه افراد جامعه قرار گیرد.

انواع جراحی پیکرتراشی شامل دو نوع تهاجمی (تخلیه چربی همراه  با انجام عمل جراحی) و کم تهاجمی (تخلیه چربی بدون نیاز به عمل جراحی) می‌شود که در هر نوع آن از روشی خاص برای تخلیه چربی‌های اضافه استفاده می‌شود. جراحی پیکرتراشی در بیشتر روش‌ها  به بیهوشی نیاز ندارد و مراجعین با ایجاد بی حسی موضعی، در بخش هایی از بدن جراحی می‌شوند.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

انواع روش‌های پیکرتراشی

در زمینه‌ی پیکرتراشی، از روش‌های متنوعی استفاده می‌شود که هر کدام با ویژگی‌ها و مزایا و محدودیت‌های خاص خود، به افراد کمک می‌کند تا به شکل مطلوب بدن خود دست یابند. در اینجا این روش‌ها به طور کلی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

1.لیپوماتیک (Lipomatic)

این روش، با ایجاد سوراخی کوچک در ناحیه مورد نظر و با ورود میله به داخل بافت‌های چربی و استفاده از اشعه ماورابنفش و ارتعاش ناشی از آن و حرکت چرخشی دست جراح، چربی‌های اضافه تخریب و سپس با عمل ساکشن، از بدن خارج می‌شوند. همچنین، پزشک می‌تواند از چربی‌های خارج شده برای فرم دهی نواحی دیگر بدن استفاده کند.

2.لیپوست (Liposat)

این روش، از کم‌خطرترین روش‌های جراحی در چند سال اخیر است و از دستگاه لیپوست (LIPOSAT) برای تخلیه چربی‌های بدن استفاده می‌کند. با استفاده از تکنیک T.L.A  در زمان تزریق و لرزش چربی‌‎ها با حرکات رفت و برگشت، چربی‌ها از قسمت مورد نظر جدا شده و از بدن خارج می‌شوند. این دستگاه به گونه‌ای عمل می‌کند که احتمال گلوله شدن چربی‌ها در زیر پوست وجود ندارد.

3.لیپوساکشن (Liposuction)

در روش لیپوساکشن، ابتدا برش کوچکی در قسمت مورد نظر ایجاد می‌شود و سپس به کمک لوله کانولا که به دستگاه دارای مکش متصل است، چربی‌های اضافی خارج می‌شوند. این روش با استفاده از تکنیک مکش می‌تواند برای خارج کردن چربی‌های اضافی از نواحی مختلف بدن مانند شکم، بازوها، باسن، ران‌ها، گردن و سینه استفاده شود.

4.ابدومینوپلاستی (Abdominoplasty)

روش ابدومینوپلاستی که به نام تامی تاک هم شناخته می‌شود، بهبود شکل ظاهری ناحیه شکم را انجام می‌دهد. با استفاده از این روش، ناحیه شکم که به دلیل چاقی یا از دست دادن وزن ، فرم اولیه خود را از دست داده است، به شکل اولیه بازیابی و سفت می‌شود و بیشتر ترک ها و چین و چروک های پوست شکم نیز محو می‌شوند.

در این عمل جراحی، پزشک پس از بیهوشی متقاضی، پوست شل و چربی اضافی شکم را برمی‌دارد و ظاهری صاف و سفت را به شکم می‌دهد. جراحی ابدومینوپلاستی با بیهوشی عمومی در حدود سه ساعت انجام می‌شود و دوره نقاهت آن تقریبا تا 6 هفته طول می‌کشد.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

5.بادی جت (Body- Jet)

دراین روش استفاده از تکنولوژی water-jet، موجب شل شدن چربی‌ها و در نتیجه جابجایی آن‌ها می گردد. جراح، با استفاده از قدرت کنترل شده آب، چربی های بدن را با کمترین آسیب خرد کرده و سپس لوله‌ی کوچکی را داخل پوست فرد قرار می‌دهد و به کمک دستگاه، چربی‌ها را از بدن خارج می‌کند. در روش بادی جت، خروج حجم زیادی از چربی‌ها در مدت زمانی کم، امکان پذیر است. این جراحی گزینه‌ی مناسبی برای افرادی است که اضافه وزن کمی دارند و با ورزش و رژیم غذایی موفق به درمان آن نشده‌اند.

6.کرایولیپولیز (Cryolipolysis)

این روش با استفاده از دستگاه، سلول‌های چربی را سرد کرده و از بین می‌برد. این روش یک جایگزین غیرجراحی برای لیپوساکشن است و سلول‌های چربی بدون آسیب رساندن به سایر اندام‌ها حذف می‌شوند.

7.لیزر لیپولیز (Laser lipolysis)

در این روش از حرارت کنترل‌شده لیزر، برای نابودی سلول‌های چربی استفاده می‌شود. سیستم لنفاوی بدن چند هفته پس از انجام لیزر، سلول‌های چربی مرده را از بدن دفع می‌کند.

8.لیپولیز با فرکانس رادیویی (Radiofrequency lipolysis)

دستگاه اکسیلیس (exilis) از امواج رادیویی برای کاهش چربی‌های زیرپوستی استفاده می‌کند. در این روش، چربی‌ها با دریافت انرژی امواج رادیویی، تجزیه و پس از آن از بدن خارج می‌شوند.

9.لیپولیز تزریقی (Injectable lipolysis)

در این روش از تزریق داروی (فسفاتیدیل کولین و داکسی کولیک اسید) با سوزنهای باریک به بافت چربی برای حذف سلول‌های چربی استفاده می‌شود. پس از تزریق دارو، بدن طی 8 هفته‌ سلول‌های چربی مرده را در کبد به تدریج متابولیزه می‌کند.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

 

مزایای جراحی پیکرتراشی چیست؟

جراحی پیکرتراشی که برای از بین بردن چربی‌های اضافی بدن استفاده می شود به عنوان یکی از روش‌های موثر در جهت کاهش وزن و بهبود شکل ظاهری بدن شناخته می‌شود و مزایای متعددی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • کاهش چربی: انجام جراحی پیکرتراشی برای از بین بردن پوست‌های شل شده، و چربی‌های مقاوم در نواحی مختلف بدن مانند شکم، ران، پهلوها، بازوها و… موثر است.
  • بهبود شکل بدن: جراحی با این روش می‌تواند شکل ظاهری بدن را بهبود ببخشد و به افرادی که با وزن اضافی یا تغییرات شکل بدن مواجه هستند کمک کند تا به شکلی مطلوب‌تر دست یابند.
  • انگیزه برای سبک زندگی سالم: انجام جراحی پیکرتراشی می‌تواند به افراد انگیزه بدهد تا به سبک زندگی سالم‌تر از جمله فعالیت‌های ورزشی و رژیم غذایی مناسب روی آورند.
  • بهبود عملکرد جسمانی: با کاهش چربی‌های اضافی، افراد ممکن است بهبود عملکرد جسمانی از جمله افزایش قابلیت‌های تنفسی و حرکتی خود را تجربه کنند.
  • افزایش اعتماد به نفس: افراد با انجام جراحی پیکرتراشی و داشتن ظاهر و شکل بدنی که دوست دارند، ممکن است احساس رضایت و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

معایب جراحی پیکرتراشی چیست؟

جراحی پیکرتراشی که به طور معمول برای کاهش یا تغییر اندازه و شکل بدن به کار می‌رود، ممکن است با معایبی نیز همراه باشد. برخی از معایب احتمالی جراحی پیکرتراشی عبارتند از:

  • ریسک‌های جراحی: همانند هر عمل جراحی دیگری، جراحی پیکرتراشی نیز خطرات و عوارض مختلفی مانند عفونت، خونریزی، تروما و .. را دارد.
  • نتایج ناپایدار: در برخی موارد، نتایج جراحی پیکرتراشی ممکن است ناپایدار باشند و با گذشت زمان، چربی‌های جدید در نواحی دیگر بدن ظاهر شوند.
  • حس نامطلوب: ممکن است نتایج نهایی جراحی مطابق با انتظارات نباشد. برخی از بیماران ممکن است با حس نامطلوب یا عدم تطابق با تصویر ذهنی خود روبرو شوند.
  • عوارض روانی: برخی از بیماران ممکن است با عوارض روانی مانند افسردگی، اضطراب یا استرس مواجه شوند، به خصوص اگر نتیجه نهایی با انتظارات آنها مطابق نباشد.
  • نیاز به زمان بازگشت به حالت عادی: جراحی پیکرتراشی نیازمند زمانی طولانی برای بازگشت به حالت عادی بدن است. این ممکن است به معنای غیبت از کار، و محدودیت در فعالیت‌های روزمره باشد.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

عوارض جراحی پیکرتراشی چیست؟

جراحی پیکرتراشی همانند دیگر جراحی‌ها که کاربرد بسیاری نیز دارند؛ مزایا و معایبی با خود به همراه دارد. آشنایی با این مطالب باعث می شود که افراد به دقت عوارض ممکن پس از این نوع جراحی را بررسی و ارزیابی کنند و با آگاهی و اطلاعات کامل در مورد انجام این نوع جراحی تصمیم‌‌گیری کنند. در ادامه به بررسی بعضی از عوارض مرتبط با این نوع جراحی می پردازیم.

1.عوارض ناشی از بیهوشی

عوارض ناشی از بیهوشی مانند تهوع، استفراغ، و سرگیجه در جراحی پیکرتراشی، تا حدود زیادی طبیعی است و معمولا خیلی زود برطرف می‌شود.

2.خطر عفونت

عفونت یکی از مهمترین و پرخطرترین عوارض پس از جراحی پیکرتراشی است. نشانه‌های این نوع عفونت ممکن است شامل تورم، درد، و حتی تب باشد که در صورت نادیده گرفته شدن و درمان نشدن به مشکلات جدی‌تری منجر خواهد شد.

3.خونریزی و لخته خونی

جراحی پیکرتراشی می‌تواند به افزایش خطر ایجاد لخته خونی در بدن بیمار منجر شود که می‌تواند خطرات جدی مانند انسداد عروق خونی و ایجاد آمبولی ریه را به همراه داشته باشد.

4.تحلیل‌های خونی

جراحی پیکرتراشی ممکن است منجر به تغییرات در ترکیب خون بیمار شود. این تغییرات می‌توانند باعث کاهش تعداد سلول‌های خونی مانند پلاکت‌ها یا افزایش آنها شوند که می‌تواند خطراتی نظیر خونریزی بیش از حد را به همراه داشته باشد.

5.ایجاد حساسیت

در برخی از موارد، جراحی پیکرتراشی می‌تواند منجر به ایجاد حساسیت شود. این تغییرات ممکن است در محل عمل یا در نقاط دیگری از بدن اتفاق بیافتد و می‌تواند برای بیمار مشکلاتی ایجاد کند.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

6.تغییرات ناخواسته در ظاهر

گاهی اوقات، جراحی پیکرتراشی ممکن است منجر به تغییرات ناخواسته در ظاهر بدن شود که ممکن است باعث ناامیدی و ناراحتی بیشتر بیمار شود. این تغییرات ممکن است شامل ناهمواری‌ها، عدم تقارن یا تغییرات غیرطبیعی دیگری باشد.

7.بی حسی موقت

در موارد بسیار نادری دیده شده که اجزای مختلف بدن که در طی عمل جراحی تحت تاثیر درمان قرار گرفته اند، در حالت بی حسی موقت قرار دارند.

8.کبودی شدید

کبودی شدید و طولانی مدت در ناحیه عمل نیز ناشی از اسیب مویرگ‌های بسیار ظریف است که می تواند یکی از عوارض احتمالی جراحی پیکرتراشی محسوب شود.

9.ایجاد بافت اسکار یا زخم

گاهی بافت اسکار در محل زخم و بخیه‌های عمل ایجاد شده که ناشی از ترمیم نامناسب بافت آسیب دیده است. در این شرایط محل زخم برآمده و پر رنگ شده و ظاهر نامناسبی ایجاد می کند.

10.درد بعد از جراحی پیکرتراشی

بروز درد بعد از جراحی پیکرتراشی کاملا طبیعی است. بیشترین میزان درد طی دو تا سه روز اول احساس می شود که با مسکن های ساده قابل کنترل است.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

هزینه جراحی پیکرتراشی

ممکن است افرادی بر این باور باشند که هزینه مربوط به جراحی پیکرتراشی در همه نقاط یکسان بوده و به دنبال یک عدد مشخص باشند. حتی اگر شرایط بیماران را یکسان بدانیم که امری غیر ممکن است؛ شرایط پزشکان، مراکز جراحی و… با هم متفاوت است. هزینه جراحی پیکرتراشی به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله تخصص و تجربه جراح، مدت زمان و نوع عمل، مراکز درمانی و بیمارستان‌های مورد استفاده، هزینه‌های قبلی مرتبط با درمان (مانند تستهای قبلی، مشاوره‌ها و…) و هزینه‌های پس از عمل (مانند مراقبت‌های پس از عمل و داروها و…).

حجم چربی بدن متقاضی جراحی نیز در هزینه نهایی تاثیر زیادی دارد. هزینه مربوط به پزشکان هم از نظر منطقه‌ای‌ و مهارتشان با هم تفاوت‌هایی دارد‌. هر مرکز جراحی هم نسبت به تجهیزات اتاق عمل مخارج جداگانه‌ای را در نظر می‌ گیرد. بنابراین توصیه می‌شود که پیش از اقدام برای جراحی پیکرتراشی با متخصصین پزشکی مشورت کنید و هزینه‌های دقیق مرتبط با موقعیت و شرایط خود را از آن‌ها بپرسید.

تفاوت جراحی لیپوماتیک و لیپوساکشن

جراحی لیپوماتیک و لیپوساکشن از جمله پرطرفدارترین عمل‌های زیبایی محسوب می‌شوند. اما بیشتر افراد با این سوال مواجه هستند که کدام یک برای آن‌ها مناسب‌تر است؟ این دو روش، در نحوه ی انجام، عوارض جانبی و دوره ی نقاهت باهم تفاوت دارند. جراحی لیپوساکشن معمولاً نیاز به بیهوشی عمومی دارد، در حالی که جراحی لیپوماتیک تحت بی حسی موضعی انجام می شود که در نتیجه خطر این روش کمتر و زمان بهبودی آن نیز کوتاه تر است.

در روش لیپوساکشن جراح فشار لازم را برای جدا کردن چربی ها وارد می کند. در این روش اغلب جراح خسته شده و دقت عمل او کمتر می‌شود. در لیپوماتیک، سلول‌های چربی به وسیله‌ی امولسیون فیزیکی کاملاً شکسته می‌شوند و به آرامی از بدن خارج می‌شوند، که این روند به پیکرتراشی بهتر بدن کمک می‌کند. جراحی لیپوماتیک می تواند ریسک عمل را در افراد با سن بالا و دارای حساسیت دارویی کاهش دهد. در روش لیپوماتیک، با حرکات سه بعدی کانولا، چربی زیر پوست به طور طبیعی‌تری تخلیه می‌شود که باعث می‌شود پوست پس از جراحی ظاهری زیبا داشته باشد.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

علاوه بر این، حرکات سه بعدی لیپوماتیک باعث تشکیل کلاژن در ناحیه مورد نظر می‌شود که باعث تقویت و سفت شدن پوست می‌شود. نیاز به بستن گن در روش لیپوماتیک بسیار کمتر از روش‌ لیپوساکشن است و خطر عفونت و آمبولی چربی نیز کاهش می‌یابد. روش لیپوماتیک به بستری شدن بعد از جراحی نیاز ندارد و فرد می‌تواند بلافاصله پس از جراحی مرخص شود. روش لیپوماتیک با بی‌حسی موضعی و ایجاد شرایط بهتر برای بیمار در حین و بعد از جراحی انجام می‌شود. در لیپوساکشن، گاهی عوارضی مانند خونریزی، جای سوختگی و کبودی دیده می‌شود، اما این خطرات در لیپوماتیک معمولا وجود ندارد.

تفاوت جراحی لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی

جراحی لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی هر دو برای تغییر شکل بدن انجام می‌شوند، اما هدف و فرآیند آن‌ها متفاوت است. روش ابدومینوپلاستی فقط یک روش جراحی زیبایی شکم است. در صورتی که با لیپوماتیک که روشی برای لاغری موضعی است می توان از قسمت‌های مختلف بدن مانند بازو، باسن، ران و پهلو چربی های اضافی را خارج کرد و فرم زیبایی را در این قسمت‌ها به وجود آورد.

عمل جراحی ابدومینوپلاستی نسبت به لیپوماتیک، دوران نقاهت طولانی تری دارد چون در این روش از داروی بیهوشی استفاده می شود. همچنین، بعد از انجام این جراحی، فرد حداقل برای دو هفته نمیتواند به انجام کارهای روزانه بپردازد. در روش لیپوماتیک برای خروج چربی‌ها از دستگاهی مخصوص استفاده می شود اما در ابدومینوپلاستی برای از بین بردن چربی‌ها و افتادگی پوست، عمل جراحی انجام می شود. در جراحی ابدومینوپلاستی، امکان خونریزی و ایجاد تورم در ناحیه جراحی شده وجود دارد. جراحی لیپوماتیک برای افرادی که دارای چاقی موضعی می باشند، مناسب است و جراحی ابدومینوپلاستی نیز، برای افرادی که دارای شکم بزرگ و آویزان هستند، مناسب است.

جراحی لیپوماتیک برای حذف چربی‌های اضافی بدن و بیشتر در مناطقی مانند شکم، ران، سینه، و صورت استفاده می‌شود. در این روش، پزشک یا جراح با استفاده از یک لوله نازک (کانولا) و مایعی به نام محلول لیپولیتیک چربی را از زیر پوست جدا می‌کند. سپس چربی جدا شده از بدن خارج می‌شود. جراحی ابدومینوپلاستی به منظور بهبود ظاهر بدن و شکم استفاده می‌شود، بیشتر برای افرادی که پوست شل و بافت چربی زیادی دارند. در این جراحی، پوست و چربی اضافی از ناحیه شکم برش داده می‌شود و سپس عضلات شکم تقویت می‌شوند.

جراحی پیکرتراشی چیست؟ عوارض، مزایا و معایب + هزینه آن

مراقبت‌های بعد از جراحی پیکر تراشی

تا جایی که ممکن است، استراحت کنید. برای هفت تا ده روز اول، پیشنهاد می‌شود که پیاده‌روی را آرام انجام دهید.

حداقل چهار هفته از انجام فعالیت‌های سنگین یا ورزش پرهیز کنید.

از استفاده از لباس‌های تنگ یا هر چیزی که باعث فشار بر بخیه‌های شما می‌شود، پرهیز کنید.

در صورت لزوم و بر اساس دستور پزشک، چند هفته ممکن است نیاز به استفاده از گن داشته باشید.

هر نوع خونریزی، درد شدید یا علائم غیرمعمول را به پزشک خود اطلاع دهید.

کلام آخر

از زمان‌های کهن، پیشرفت‌های پزشکی همواره در جهت ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ها بوده است. جراحی پیکر تراشی نیز یکی از پیشرفت‌های بزرگ این دوران است که با وجود مزایا و معایب خود، باعث بهبود وضعیت بیماران شده است. اما، پژوهش و آگاهی بیشتر درباره‌ی این روش و دستیابی به استانداردهای بهتر، امری حیاتی است. با امید به بهبودی بیشتر و رسیدن به علمی که به سلامتی انسان‌ها کمک کند.

منبع: my.clevelandclinic.org

وبگردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا