چگونه فروشگاه اینترنتی بزنیم؟ راهنمای راه اندازی ارزان
در گذشته فضای کسبوکار و فروش محصول یا خدمات، تنها به صورت محلی صورت میگرفت و مشتریان تنها به شیوه حضوری به فروشگاه مراجعه میکردند؛ رفتهرفته کسبوکارها به دنبال گسترش دایره مشتریان خود، رو به شیوههای تبلیغاتی گستردهتری آوردند و تبلیغات تلوزیونی، بیلبوردهای تبلیغاتی، تبلیغات در رسانههای مختلف را برای دستیابی به بازار مشتریان بیشتر در پیش گرفتند. اما هنوز هم خرید و فروش محصول و خدمات به صورت حضوری، نقاط ضعف بزرگی داشت؛ تعطیلی فروشگاه در ساعات غیر کاری و سختی فرایند پرداخت و ارسال کالا و…
شروع فراگیری اینترنت و بروز وبسایتهای اینترنتی، یک امکان فوقالعاده را در اختیار کسبوکارها قرار داد که خیلی سادهتر با مشتریان هدف خود در ارتباط باشند و بتوانند بدون محدودیتهایی نظیر ساعات کاری، محدودیتهای فاصله مکانی و… خیلی راحتتر با مشتریان در ارتباط باشند. امروزه حضور کسبوکار در فضای آنلاین، کمک بسیار زیادی به رونق اقتصادی بنگاههای اقتصادی و تولیدی کرده است. در این مقاله قصد داریم یک راهنمای جامع در خصوص نحوه راه اندازی فروشگاه اینترنتی را برای شما ارائه کنیم. با بینشی نو همراه باشید.
فروشگاه اینترنتی چیست؟
به زبان ساده فروشگاه اینترنتی (Online Shop) یک وبسایت اینرنتی است که در آن محصولات یک کسبوکار در معرض دید عموم قرار میگیرد و مشتریان، میتوانند با مشاهده اطلاعات محصول مورد نظر، تصمیم به خرید بگیرند و در نهایت به صورت آنلاین تحت شبکه اینترنت، مبلغ خرید محصول را در بستر درگاه اینترنتی پرداخت نمایند و محصول را خریداری کنند. این فرایند تماما به صورت آنلاین انجام میشود و هیچ نیازی به ارتباط تلفنی با فروشنده، مراجعه حضوری و… نخواهید داشت.
فروشگاههای اینترنتی یک اتفاق مثبت در دنیای تجارت الکترونیک (ٍE-Commerce) میباشند که هم برای خریدار و هم برای فروشنده مفید هستند زیرا زحمتهای هر دو طرف را کاهش داده و کیفیت ارائه خدمات را افزایش میدهند.
مزایای فروشگاه اینترنتی چیست؟
همانطور که توضیح داده شد، فروشگاه اینترنتی هم برای فروشنده و هم برای خریدار محصولات دارای مزایای متعددی میباشد. مهمترین مزایای فروشگاه اینترنتی عبارتند از:
1- بدون تعطیلی و ساعت کاری
در گذشته اگر در ساعات غیر کاری بهعنوان مثال ساعت 12 شب، قصد خرید محصولی را داشتید، قاعدتا فروشگاهی باز نبود و شما باید تا روز بعد کاری صبر میکردید؛ اما در حال حاضر به لطف ظهور اینترنت و فروشگاههای اینترنتی، در هر ساعت از شبانهروز، تنها با یک دستگاه متصل به اینترنت، میتوانید به چندین فروشگاه اینترنتی دائما باز و فعال مراجعه کنید، توضیحات محصول مورد نظر را بخوانید و در صورت تصمیم نهایی، خرید خود را حتی در ساعات نیمه شب و ایام تعطیل به صورت آنلاین انجام دهید.
2- بدون نیاز به مراجعه حضوری و رفت و آمد
رفت و آمدهای غیر ضروری آن هم در شهرهای شلوغ امروزی نظیر تهران، بسیار طاقتفرسا شده و همه ما از این شلوغی و ترافیک شهری گریزان هستیم. یکی از مهمترین مزایای خرید اینترنتی عدم نیاز به مراجعه حضوری به فروشگاه میباشد و از این طریق، شما در فرایند خرید اینترنتی، آدرس خود را ثبت میکنید و در روزهای بعد، فروشگاه مورد نظر، محصول خریداری شده را به آدرسی که درج کردهاید ارسال میکند و به این ترتیب شما بدون اینکه از خانه خود برای خرید خارج شوید، محصول خریداری شده را درب منزلتان دریافت میکنید.
3- بدون محدودیت مکانی و فاصله کیلومتری
تصور کنید در گذشته اگر یک شخص ساکن استان کرمان قصد خرید محصولی در تهران یا گیلان را داشت، این خرید چقدر با مشقت و سختی همراه بود؛ از طرفی فروشگاههای شهر تهران، بخش عمدهای از مشتریان ساکن استانهای دیگر را به دلیل فاصله مکانی زیاد از دست میدادند. اما امروزه این محدودیتهای مکانی و فواصل کیلومتری، کاملا از بین رفته و امکان خرید و فروش بین مشتری و فر وشگاه با فاصله بیش از 1000 کیلومتر، در عرض چند دقیقه امکانپذیر شده است.
4- فروشندهای بدون خستگی، بدون مرخصی و دیگر محدودیتهای انسانی
هر فروشندهای روزهای خوب و بد دارد و این روزهای بد میتواند در فروش او و رفتارش با مشتریان تاثیر بگذارد؛ ممکن است فروشنده بیمار شو د و مرخصی بگیرد و…
فروشگاه اینترنتی اما فروشندهای است که خسته نمیشود، نمیخوابد، بیمار نمیشود (البته معمولا!)، مرخصی نمیگیرد و…
پس با راه اندازی فروشگاه اینترنتی، شما یک فروشنده همیشه فعال خواهید داشت.
چگونه فروشگاه اینترنتی بسازیم؟
همانطور که پیشتر ذکر شد، فروشگاه اینترنتی یک وبسایت اینترنتی است، بنابراین باید در ابتدا یک سایت راه اندازی کنیم. فرایند راه اندازی وبسایت اینترنتی، به این صورت است که شما باید یک دامنه اینترنتی، یک فضای میزبانی نظیر هاست اشتراکی، سرور مجازی یا اختصاصی تهیه کنید و در ادامه با یک طراح سایت در ارتباط باشید تا برای شما یک سایت راه اندازی نماید.
پس از راه اندازی سایت، شما میتوانید از پلتفرمهای فروشگاه اینترنتی بر روی سایتتان استفاده کنید.
سرور اختصاصی چیست و چه تفاوتی با سرور مجازی دارد؟
به زبان ساده سرور، یک کامپیوتر قدرتمند دائما روشن است که به جای ارائه خدمات به یک کاربر، به کاربران سطح یک شبکه خدمات ارائه میکند. سرورهای اینرتنتی، یکی از انواع سرور هستند که به کاربران سطح شبکه اینترنت خدمات ارائه میکنند.
حال اگر سرور اینترنتی به صورت یکجا در اختیار یک سایت باشد، در این حالت این سایت دارای سرور اختصاصی میباشد. اما سرورهای اختصاصی گران بوده و برای خیلی از سایتهای اینترنتی مقرون بهصرفه نیستند. با این اوصاف، شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی وهاستینگ با استفاده از روشهای نرمافزاری، سرورهای اختصاصی را به بخشهای کوچکتری به نام سرور مجازی یا VPS (Virtual Private Server) تقسیم کرده و این سرورهای مجازی را با قیمتهای نسبتا معقولتری ارائه میکنند.
هاست اینترنتی چیست؟
همانطور که گفته شد، سرور اختصاصی برای بسیاری از وبسایتها معقول و مقرون بهصرفه نیست و لازم است تا راهکارهایی برای سایتهای نسبتا کوچکتر ارائه شود. هاست یا میزبان (Host) یکی از راهکارهای دیگر شرکتهای میزبانی است که برای سایتهای نسبتا کوچکتر ارائه شده است.
زمانی که منابع سرورهای اختصاصی به صورت مساوی تقسیم شوند، در این حالت سرورهای مجازی را خواهیم داشت که هر سرور مجازی، منابع خود را به میزان مشخص شده در اختیار خواهد داشت. اما در هاستهای اشتراکی، یک سرور اختصاصی، در اختیار چندین سایت به صورت اشتراکی قرار میگیرد و هر سایت به میزان نیاز خود از منابع سرور استفاده میکند. البته قوانینی نظیر مصرف منصفانه از منابع نیز در هاستهای اشتراکی وجود دارد تا یک سایت باعث کندی کل سرور و افت دیگر سایتها نشود.
دامنه اینترنتی چیست؟
فضای اینترنت، تماما به وسیله آدرسهای آیپی کار میکند و از این طریق مسیریابی بین اعضا یا نودهای شبکه صورت میگیرد. به عنوان مثال شما هنگام مراجعه به سایت دیجیکالا، در حقیقت به آدرس آیپی سرور این سایت (185.188.104.10) مراجعه میکنید. اما تصور کنید که بخواهیم سایتها را با این اعداد به خاطر بسپاریم. این عمل خیلی سخت و از طرفی به دلیل محدودیت تعداد آدرسهای آیپی نشدنی خواهد بود.
راهکاری که برای حل این مشکل ارائه شده، استفاده از رشتههای کاراکتری به نام دامنه اینترنتی (Domain) است. دامنههای اینترنتی به زبان ساده، آدرسهای نوشتاری متناظر با آدرسهای آیپی میباشند. به عبارت دیگر زمانی که شما در مرورگر خود وارد میکنید:
Digikala.com
این دامنه اینترنتی در پسزمینه طی فرایندی، به آدرس آیپی زیر تبدیل میشود:
185.188.104.10
دامنههای اینترنتی دارای انواع مختلف و پسوندهای گوناگون هستند که لازم است اسم مناسبی را برای برند خودتان انتخاب نمایید. پسوندهای معمول مورد استفاده، پسوندهای com، co، org، net، ir و… میباشند.
چگونه سایت راه اندازی کنیم؟
پس از خرید دامنه و هاست یا سرور، نوبت به راه اندازی سایت میرسد. شما میتوانید در این مرحله با یک شرکت طراحی سایت قرارداد ببندید تا از طریق برنامه نویسی، برای شما سایت اختصاصی توسعه دهند و یا اینکه از طریق ابزارهای سایت ساز آماده نظیر وردپرس، تنها با نصب این ابزارها با سرعت خیلی بیشتر و هزینه خیلی کمتری، سایت خود را راه اندازی نمایید.
وردپرس یک ابزار سایت ساز آماده است که قابلیتهای بسیار زیادی داشته و در حال حاضر طبق آمار، بیش از 35 درصد سایتهای کل دنیا بر پایه وردپرس راهاندازی شدهاند.
چنانچه تصمیم به طراحی سایت با وردپرس داشتید، میتوانید از یک طراح سایت بخواهید تا وردپرس را برای شما نصب کرده و سایت شما را به کمک این ابزار قدرتمند طراحی نماید.
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی با وردپرس و ووکامرس
چنانچه تصمیم شما بر این است که با کمک وردپرس سایت راه اندازی کنید، بنابراین برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، هزینه زیادی نخواهید داشت. پس از اینکه سایت خود را با وردپرس راه اندازی نمودید، با نصب افزونه فروشگاهساز ووکامرس، میتوانید شروع به ساخت محصول اینترنتی کنید. سادگی راه اندازی فروشگاه اینترنتی با کمک ووکامرس، به سادگی نصب یک نرم افزار روی کامپیوتر شخصیتان است و حتی اگر خودتان نیز نتوانید آن را انجام دهید، میتوانید با هزینه معقولی این کار را به طراح سایت بسپارید.
شما به کمک وردپرس و ووکامرس میتوانید بدون یک خط برنامه نویسی و بدون داشتن دانش تخصصی، وبسایت فروشگاه اینترنتی بزنید.
اقدامات پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی
اما پس از نصب وردپرس و ووکامرس و ساخت محصولات، لازم است تا چند اقدام تکمیلی را انجام دهید. در ادامه این موارد را ذکر خواهیم کرد.
1- اخذ اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی)
در گذشته داشتن اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی و نمایش آن در فوتر سایت، یک مزیت به شمار میرفت و نشاندهنده اعتبار سایت به مشتریان بود و باعث میشد مشتریان راحتتر به وبسایت اعتماد کنند؛ اما از سال گذشته قانون کشور در این خصوص تغییر کرد. در حال حاضر شما برای اخذ درگاه پرداخت بانکی (حتی درگاههای پرداخت واسط مثل زرینپال) باید حتما نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشید.
نهاد ارائه دهنده نماد اعتماد الکترونیکی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت میباشد. بنابراین اولین اقدام پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی، اخذ اینماد میباشد.
2- تشکیل پرونده و اخذ کد رهگیری مالیاتی
از سال قبل، تمامی کسبوکارهای اینترنتی که قصد فروش آنلاین و اخذ درگاه پرداخت داشتند، به واسطه قانون ملزم به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری مالیاتی شدند. به این ترتیب چنانچه قصد داشتن درگاه پرداخت روی سایتتان را دارید، باید حتما این فرایند را طی کرده و مراحل ثبت نام مالیاتی خود را تا مرحله 4 پیش ببرید.
3- اخذ درگاه پرداخت آنلاین
داشتن درگاه پرداخت آنلاین برای فروشگاه اینترنتی، یکی از واجبات است و عملا بدون درگاه آنلاین، فروشگاه آنلاین شما فرقی با یک وبلاگ نخواهد داشت چرا که کاربر نمیتواند به صورت آنلاین مبلغ محصول مرود نظرش را پرداخت کند و ممکن است مشتری خود را از دست بدهید. برای این منظور شما میتوانید به دو طریق اقدام به دریافت درگاه پرداخت نمایید؛ یکی مراجعه به بانکهای ارائه دهنده درگاه آنلاین و دیگری استفاده از درگاههای واسط نظیر زرینپال.
تفاوت این دو نوع درگاه، در فرایند ثبت نام و اخذ درگاه میباشد. معمولا درگاههای واسط، با سهولت و سرعت بیشتری به متقاضیان درگاه میدهند، اما در عین حال اغلب اوقات درگاههای واسط کارمزد تراکنش بیشتری دارند. همچنین درگاههای مستقیم که از بانکها اخذ میشود، به طور کلی امنیت و پشتوانه بهتری دارند چرا که تحت نظر بانک مرکزی هستند اما درگاههای واسط معمولا تحت مالکیت شرکتهای خصوصی میباشند.
3- عضویت در پلتفرمهای مقایسه قیمت و رقابتی
امروزه در فضای اینترنت نیز رقابت زیادی بین فروشگاهها وجود دارد و این رقابت، در برخی پلتفرمها خیلی شدیدتر نیز میباشد. پلتفرمهای مقایسهای امروزه مشتریان را جذب خود میکنند و مشتریان با مراجعه به این پلتفرمها تصمیم میگیرند که از کدام فروشگاه خرید خود را انجام دهند. پلتفرمهایی نظیر ترب و ایمالز در حال حاضر تبدیل به مرجعی برای بررسی و مقایسه فروشگاهها شدهاند. به همین دلیل شما اگر توان رقابتی با فروشگاههای همصنف خودتان را دارید، بهتر است در این پلتفرمها نیز عضو شده و سایت خود را به این ابزارها متصل کنید تا از این طریق مشتری بیشتری را جذب کنید.
شرکت طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
چنانچه قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارید و به دنبال یک شرکت طراحی سایت میگردید تا شما را با مشاوره مناسب راهنمایی کند، میتوانید با مجموعه مدیر سایت در ارتباط باشید که یکی از استارتاپهای فعال در این زمینه بوده و آماده ارائه خدمات طراحی سایت فروشگاهی و مشاوره رایگان به مالکان کسب و کار میباشد.
برای این منظور میتوانید با مراجعه به سایت این مجموعه به آدرس https://modir.site/ از خدمات طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و مشاوره رایگان بهرهمند گردید.
جمعبندی
راه اندازی فروشگاه اینترنتی گام بلندی است که فروشگاههای محلی باید برای گسترش بازار خود و جذب مشتریان بیشتر و در نهایت افزایش فروش بردارند. حضور فعال در بازار فروش آنلاین، میتواند نقاط ضعف فروش محلی را کاملا برطرف کرده و کسبو کارشما را به سمت اهداف بلندپروازانهتان پرتاب کند.
در این مقاله به بررسی نقاط قوت فروشگاه اینترنتی و نحوه راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی پرداختیم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.
منبع: barabod.com